Vijesti

Izvještaj o prikupljenim sredstvima od 10.07. do 23.07

Primili smo grant u iznosu od 3651€ od UNHCR-a, Uprave Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice, za integraciju i socijalizaciju izbjeglica i raseljenih osoba u crnogorsku zajednicu putem kulture i zajedničkih događaja.

Cilj granta je održavanje i razvoj internih događaja za našu zajednicu stanara, kao i javnih događaja u Podrumu.

Kako koristimo grant? Sredstvima od granta moći ćemo na 2,5 mjeseca platiti najam prostora za coworking na vili i plaću event menadžera za isti period.

Mi i naši prijatelji već smo organizirali nekoliko zanimljivih događaja na kojima smo prikupili sredstva za kupovinu SIM kartica za novopridošle korisnike.

  • 14. i 15. jula u Budvi je Ilja Kolmanovski, doktor bioloških nauka, naučni novinar, putnik i autor popularno-naučnih knjiga, održao predavanja u Itbranch-u. Ilja je predložio da zajedno razmislimo o tome kako nauka utiče na naš život i kako mozak donosi odluke, te je pričao svojim slušaocima o radu naše fondacije. Vrlo ljubazno se izrazio o nama i pozvao sve da doniraju u korist naših korisnika.

  • 15. jula u našem Podrumu otvorili smo izložbu Slavena Ptrka «Sny razuma 1.5» i krenuli na putovanje kroz svijet zvukova zahvaljujući Hermesu Zajgotu i njegovom sound art izvođenju. Slaven, Hermes — hvala vam na ovako zanimljivom i važnom događaju za sve nas.

Podsjećamo da je izložba i dalje otvorena i možete je posjetiti kod nas u Podrumu (Tivat) od 18:00 do 20:00 radnim danima ili vikendom uz prethodnu rezervaciju putem Telegrama @ilia_arifulin.

Zahvaljujemo svima koji ostaju s nama, podržavaju nas i posjećuju naše događaje. Ako želite saznati više o našem radu, pročitati recenzije korisnika, podržati nas donacijama ili se pridružiti volonterskom timu — posjetite našu stranicu.