Vijesti

Izvještaj o novčanim sredstvima prikupljenim u aprilu 2024

Svakog mjeseca vaši prilozi pomažu ljudima koji zbog rata ili represija proživljavaju teška vremena.

• U mjesecu aprilu naši prijatelji su prikupili 440€ za Serjožu i Bogdana iz Kijeva kojima su potrebni specijalni časovi sa pedagozima i psiholozima. Preostalo je da se prikupi svega 40€ kako bi se platili svi časovi iz prošlog mjeseca. A dalje — prikupljanje za maj. Pridružiti se pomoći.

• Zajedno sa našim partnerima održali smo 5 različitih događanja, i to: predavanje Marije Padun, susret sa Ruslanom Jaroslavskom, pjesničko veče sa Vjerom Polozkovom i Aleksandrom Manockovim, izložba grafike u Budvi i otvoreni skup zajednice. Na svima njima je ukupno bilo prikupljeno 899,15€. Zahvaljujući tome, dvije porodice će dobiti kompleksnu podršku (dvonedjeljni smještaj u privremenoj kući, namirnice i druge neophodne stvari, posjete internim i spoljašnim događanjima usmjerenim na njihovu adaptaciju).

• Iznos od 744€ ste donirali u gotovini preko kutija za prikupljanje donacija. Petnaest porodica će dobiti prehrambene komplete, SIM-kartice i turističku prijavu boravka.

Da bi se nastavilo sa dodjelom pomoći, bitna nam je vaša regularna podrška. Sada je moguće izvršiti stalnu pretplatu i svakog mjeseca doznačavati «Pristaništu» iznos po vašoj želji. Čak i 5€ (cijena šoljice kafe i dezerta) od velikog su značaja. Pretplatiti se nije teško, kao ni promjeniti veličinu iznosa ili odustati od pretplate.
Detalji

Ako vam je zgodnije da nas podržite gotovinom možete da posjetite mjesta gdje postoje kutije za priloge «Pristaništu». To su odlični kafići, restorani i klubovi u kojima se održavaju različita događanja.
Spisak lokacija je ovdje.

Hvala vam što ste sa nama!