Vijesti

Otvorena je pretplata na dobru stvar

Prijatelji, učinili smo to! Radi pomoći «Pristaništvu» sada možete da izvršite pretplatu na svakomjesečni prilog — i tako svakog mjeseca da doprinosite svojim prilogom pružanju podrške izbjeglicama iz Ukrajine i prinudnim preseljenicima koji se ne slažu sa režimima u Rusiji i Bjelorusiji.

Zašto je to toliko važno? Počev od februara 2022. godine pružili smo pomoć za 3 042 osobe. Njihove životne priče su različitу, ali su svi oni napustili svoje kuće i uobičajeni život i bili prinuđeni da bježe od rata i represija.Nažalost, rat se nastavlja — a to znači da ostaje i potreba za pomoću.

Svakog mjeseca mi trošimo oko 10197€ za održavanje privremene kuće, prehrambene namirnice, prevoz i druge potrebe. Mi prikupljamo ta sredstva zajedno sa vama — i nadamo se da će sada, sa uvođenjem pretplate, to biti lakše raditi.

Zašto to nijesmo uradili ranije? Zbog komplikovanih birokratskih pregrada. Za nedržavnu fondaciju uvjesti takva plaćanja u Crnoj Gori je praktično nemoguć zadatak. Pomogli su nam naši prijatelji-volonteri — i dobili smo mogućnost da organizujemo monthly donation na platformi blagoclick.

Šta to daje? Mogućnost da se sa nešto većom sigurnošću gleda u budućnost i da se zna da ćemo imati sredstva za zakup kuće, prehrambene proizvode i SIM-kartice za izbjeglice i preseljenike.

Šta vi možete da učinite? Da pređete po linku i da se pretplatite na svakomjesečne uplate u korist «Pristanište» u bilo kom za vas prihvatljivom iznosu. Čak i 5€ mjesečno (cijena jedne šoljice kafe i dezerta) od svakog neravnodušnog čovjeka mogu da učine puno. Prihvataju se bilo koji iznosi bez ograničenja i provizija.

Izvršiti pretplatu je lako, a takođe i promjeniti iznos priloga ili ga ukinuti, ako to postane neophodno. Hvala vam što pomažete da se pomaže!