Vijesti

Pregled događaja: mart u "Pristaništu“

Cilj nam je kao i do sada: da svi ljudi koji su morali da bježe od rata u Ukrajini i od represija u Rusiji i Bjelorusiji, a koji su se nama obratili, osjete da su u bezbjednosti.

Iznosimo šta smo sve sa vama radi toga uradili u martu.


• U našoj privremenoj kući je tokom mjeseca marta boravilo 49 osoba, od toga 10-ro djece. Većinom — iz Ukrajine.
• Na rođendan «Pristaništa» dana 5. marta pokrenuli smo akciju «Dan uzajamne pomoći». Naši partneri — restorani, klubovi, kafići — doznačili su dio zarade «Pristaništu». Akcija će biti svakomjesečna, pridružujte se!
• U danima 22-24. marta priredili smo čitanje teksta dramskog komada Artura Solomonova «Kako smo sahranili Josifa Visarionoviča». Radi se o tragifarsi koja se bavi temama vlasti, tiranije i fleksibilnosti ljudske psihe, sa elementima humora i ozbiljnih razmišljanja. Sakupljeno je 3870€, što je pomoglo da se plati zakupnina za privremenu kuću za izbjeglice.
• Dana 20. marta na predavanju «Kako čitati vijesti a ne pomjeriti se pameću» novinarka Tatjana Feljgengauer je podjelila iskustva i saznanja oko toga kako sačuvati duševni mir i vršiti filtraciju informacionog potoka.
• Dana 16. marta priređena je rasprodaja iz garaže: bilo je moguće ostaviti nepotrebne stvari i kupiti nešto potrebno za sebe za svega 1€. Novac od prodaje je otišao za pomoć učesnicima programa «Pristaništa».
• Dana 21. Marta na susretu sa političkim komentatorom Aleksandrom Morozovim pod naslovom «Rusko društvo nakon izbora» pričalo se o poslednjim tendencijama u ruskom društvu.

Hvala svim gledaocima i učesnicima ovih priredbi. I našim partnerima: Auditoria Budva , Akademija Znanja, Focus Space, Itbranchhouse , Kulturni Centar, hotel Maksim, Paradise Food, Reforum Space, Sportcki centar, restoran Talas, restoran Tulip, Whitte Rabbit.

Planiramo da i dalje održavamo interesantne priredbe. Registrujte se na telegram-kanalu Podrum Events, na kome pričamo o našim izložbama, koncertima, pozorišnim priredbama, sajmovima i predavanjima.