Vijesti

“Bilo je positivno, toplo i iskreno” – naši štićenici o kreativnim večerima u Pristaništu

Drago nam je da Pristanište kao zajednica nastavlja da se razvija zahvaljujući inicijativama naših štićenika, dobrovoljaca i prijatelja fondacije. Mnogi su našli istomjišlenika ovde i sa zadovoljstvom se vide da podele svoje iskustvo, pomažu i naprosto provode vreme zajedno.

Nastavljamo da sabiramo na časovima crnogorskog jezika, čije učenije postaje sve jastnije i zanjimlivije zahvaljujući učitelju i našem prijatelju Konstantinu Fedorovu. Hvala vam puno što idete kod nas! Vaša pomoć je izuzetno važna za adaptaciju u Crnoj Gori.

A zajednički posela, na kojima rešavamo razne matematički zadatke, već su postali tradicija koju rado drže i odrasle i deca. Ukusni biskviti, čaj i najzanimljivije teme iz matematike objedinjavu nas sve u tako prijatnoj i prijateljskoj atmosferi.

I naravno nigde bez kreativnosti i umetnosti. Ljubov Tjuvilina, pozorišna glumica i ljubitelica bajki, došla kod nas iz Bara sa master klasom “Priće iz šešira” na kojim su deca iz Prištaništa ućila da izmišlju svoje priće, ilustruju ih i čak insceniru!

А Jekaterina Litvonova, slikarica i istoričarka umetnosti, održala uvodvi čas umetnička master klasa. Ispripovedala o istoriji i nastanku umetnosti, kao i o pećinskom slikarstvu, nakon čega su svi prešli na praktični deo i pokušali da naprave svoje „pećinske“ slike.

I već ove nedelje naši štićenici će nastaviti da pohađaju master klasu iz grnčarstva i stvaraju remek-dela pod upravom Julije Malinovske. Ove aktivnosti su nam oduvek bile važne jer proces stvaranja proizvoda od gline pomaže da se opustimo i pobegnemo od svakodnevnih briga.

Poštovane, ako želite da se pridružite našem više ne malom volonterskom pokretu i postanite deo zajednice Pristanište, popunite formular na sajtu i mi ćemo vas kontaktirati!