Vijesti

«Ujedinjavanje srca» donelo je praznik u kuću Pristaništa

Stanovnici Pristaništa nastavljaju da se okupljaju i provode vreme zajedno. Komunicirajući, razmjenjujući iskustva, dijeleći zajednička interesovanja i tradicije, jedni u drugima pronalaze istomišljenike i prijatelje.


Dana 13. januara, dječija zajednica "Uniting Hearts" dovela je praznik u kuću Pristanište kako bismo zajedno proveli velikodušno veče i pjevali "pjesmice" i "shchedrivki" po svim ukrajinskim tradicijama. Zahvaljujući tome, mnogi su se mogli osjećati kao kod kuće i uroniti u tako poznatu atmosferu.

„Ujedinjujuća srca“ – štićenici Pristaništa, ukrajinske porodice koje su se ujedinile kako bi stvorile ugodno i prijateljsko okruženje za svoju djecu u Crnoj Gori. Tako nam se štićenici fondacije vraćaju sa sopstvenom pomoću, kako bi porodicama koje sada borave kod nas poklonili toplinu i brigu.

Te večeri su u dvorištu kuće u kojoj žive naši korisnici utjelovili pravi karneval ukrajinske narodne umjetnosti. Svako je imao svoje kostime i maske.

Hvala svim učesnicima ove duševne večeri na predivnom raspoloženju i kreativnosti. Hvala zajednici Uniting Hearts što je uvela pravi odmor u naš dom!