Vijesti

Pristanište je pronašlo novi dom

Dragi prijatelji, želimo da podijelimo neke dobre vijesti s vama. Početkom maja, dogodilo se veliko dešavanje: Pristanište je pronašlo novi dom!

Živjeli smo u staroj kući više od godinu dana. «I ove godine smo primijetili: naravno, krov nad glavom i hrana su od presudnog značaja i trebaju biti. Ali najvažnija stvar koju svi trebamo je ljudska podrška. Svi je trebamo. I želimo da novi dom postane mjesto gdje ćemo se podržavati međusobno», kaže Svetlana Šmeleva, prvi volonter i izvršni direktor Pristaništa.

U novoj kući nastavit ćemo da primamo ljude koji su napustili svoje domove zbog rata. A sada imamo veliko udobno dvorište i prostranu kuhinju u kojoj možemo organizovati majstorske radionice, zabave i samo razgovarati o svemu srcu.

Naš novi dom je mjesto gdje su vrata uvijek otvorena za one koji trebaju pomoć. Zahvalni smo našim bivšim domovima-Vili «Ksenija» sa drvetom pod kojim smo se uvijek okupljali, Vili «Snežana» i Vili «Vesna». One su bile naše sklonište. Posebno se zahvaljujemo Savi, vlasniku našeg novog doma, što ga je podijelio s nama.

Preseljenje je uvijek teško. Ali zahvaljujući našim prijateljima i ljudima koji nas podržavaju, pronašli smo novo sklonište u kojem možemo nastaviti našu misiju.

Kućna žurka je bila vrlo toplo. Mnogo gostiju nam je došlo — prijatelji i volonteri fondacije, naši štićenici. Bjeloruski muzičari Svetlana Benj i Galja Ćikis održale su malu koncert za sve. Postojimo zbog vas i želimo da kažemo: «Dobrodošli!»