Vijesti

Sažet pregled događaja: januar u “Pristaništu”

Pričamo o tome kako smo mi i naši partneri pomagali izbjeglicama u prošlom mjesecu.


• Četrdeset dvije osobe su se obratile «Pristaništu» za pomoć, i dobile su kao minimum informacionu podršku u vezi sa pitanjima koja su ih zanimala. Od njih 23 su živjele u privremenoj kući. Obezbjedili smo njima privremeni smještaj i izdali 25 prehrambenih kompleta. Pet osoba su dobile psihološku konsultaciju od stručnjaka.
• Devetoro adolescenata i njihovih nastavnika iz Ukrajine su prošli kroz program rehabilitacije, usmjeren na pružanje pomoći porodicama pripadnika oružanih snaga, volonterima i djeci iz Ukrajine. Ovo je treća grupa koja je boravila u «Pristaništu» u okviru ovog programa.
• Preko 100 djece su dobila novogodišnje poklone. Slatkiši i igračke su bile predate djeci «Pristaništa» i prijateljskoj ukrajinskoj zajednici Uniting Hearts UA — Дитяча спільнота.
• Organizovali smo preko 30 internih događanja za izbjeglice. Održane su šetnje okolinom Budve, jezički časovi, stvaralačke master-klasevi, lekcije i štošta drugo.
• U Budvi i Herceg Novom su održani koncerti «Naš rok» na kojima je Mihajil Borzikin zajedno sa Katarinom Sinčiloj i Viktorom Košeljem predstavio novi program na ukrajinskom i ruskom jeziku. A naši prijatelji Adriaticcollege.school orgnizovali su pozorišnu predstavu studenata DP «Bezumna čajanka», na kojoj su prikupili sredstva za pomoć korisnicima programa «Pristaništa».


• Pridružili nam se volonteri. Popunjeni su timovi kopirajtera, dizajnera, prevodilaca i psihologa.

Hvala što ste sa nama! Ako želite da podržite naše aktivnosti, možete to učiniti na različite načine na sajtu

Uvijek vaše "Pristanište