Vijesti

Pobjedili smo krizu: zajedno sa vama prikupili smo neophodna sredstva

Zahvaljujući vašoj podršci preovladali smo krizu sa kojom smo se suočili pri kraju godine. Za svega mjesec i po dana prikupili ste 12.278€. U prikupljanju sredstava učestvovalo je 18 organizacija, 90 ljudi, a takođe i autori i posjetioci događanja koja smo organizovali mi ili naši partneri. U ime zajednice izražavamo ogromnu zahvalnost svima koji su nam pomogli da savladamo krizu!

Šta za nas znači ovo uspjelo prikupljanje? — Veoma puno toga!

Za sve ovo vrijeme u našem privremenom domu smo prihvatili i pružili pomoć za 988 osoba koje su bile prinuđene da napuste svoje domove zbog rata i koje su se našle u njima stranoj zemlji. Nažalost, rat i represije ne prestaju i zato mi ne možemo da se zaustavimo. I sada, kada smo savladali krizu, sigurno ćemo nastaviti naše aktivnosti, sa sigurnošću koračajući u sutrašnji dan.

A to znači da te izbjeglice i premještena lica koja dolaze u Crnu Goru neće ostati nasamo sa svojim problemima. Nastavljamo da ih prihvatamo u privremenoj kući, da im pružamo namirnice i najneophodnije stvari, informacionu podršku i psihološku pomoć.

Obavezno ispričajte o nama svojim prijateljima i poznanicima kako bi što više ljudi mogli da prime pomoć i podršku. Dovoljno je popuniti prijavu za pomoć i volonteri «Pristaništa» će sa vama uspostaviti vezu.