Vijesti

Program rehabilitacije: stvaramo svijet za sve

Mi stvaramo novi program — program rehabilitacije porodica vojnih lica, volontera, djece iz Ukrajine. Drugim riječima — svih onih koji ostaju da žive kod sebe u Domovini u uslovima rata. Između sebe taj program nazivamo «Otspavati u tišini».

U okviru ovog programa u januaru 2024. godine kod nas u privremenoj kući su boravili 9 tinejdžera sa svojim nastavnicima. Jako smo htjeli da oni osjete našu brigu, toplinu i ljubav. Da svaki dan koji provedu u «Pristaništu» za njih bude poseban i da donese radost.

I čini nam se da je to uspjelo. Djeca su išla na ekskurzije, pohađala master-časove, prosto su se šetali Budvom i okolinom i, sudjeći po njihovim rečima, malo su odahnuli. I još nešto — neki od njih su po prvi put od februara 2022. godine najzad spavali u tišini.

Ova grupa je bila treća po redu koja je stigla u «Pristanište» u okviru ovog programa. Sada tačno znamo koliko je važno pružiti ljudima mogućnost da se odmore od rata. Neka to bude samo na nekoliko dana, ali da izrone u mir.

Sve to je postalo moguće zahvaljujući vama, našim prijateljima i volonterima. Važan je I značajan svaki korak, pa i najmanji.

Ako želite da podržite program «Otspavati u tišini» i aktivnosti zajednice u cjelini, možete izvršiti donaciju putem prenosa na bankarski račun, pomoću kriptovalute, koristeći ApplePay ili GooglePay, kao i gotovinom. Detalji.

Veliko hvala svakome ko ne ostaje po strani.