Vijesti

«Naš rok». Novi program Mihaila Borzikina

Dana 19. januara u Budvi i 20. januara u Herceg Novom su održani koncerti «Naš rok» na kojima je vođa grupe «Televizor» i legenda lenjingradskog rok-kluba Mihail Borzikin prezentovao svoj novi program. U njega su ušle kako stare (ali aktuelne), tako i nove pjesme koje su bile komponovane već ovdje, u Crnoj Gori.

Čule su se i pjesme na ukrajinskom jeziku. Na bini Mihailu su pomagali gitarista Dmitrij Prokofjev i glumci iz Ukrajine Viktor Košelj i Jekaterina Sinčillo — saradnja koja je nastala kao rezultat tužnih događaja, ali je postala podržavajuća i plodna.

Evo citata iz odziva Natalje Sevec-Jermoline koja je posjetila koncert u Budvi:
«I eto, stiže koncert — i ja gubim čulo za računanje vrijemena, osjećaj za mjesto, uopšte osjećaji i senzori organizma postaju podješeni samo na smisao, harmoniju, artistizam, poimanje trenutka. Slušam sve te pjesme. I sve te pjesme su aktuelne. Sve su one o tome o čemu i ja mislim i što osjećam. I o Ukrajinim, i o ratu, i o Putinu, i o pandurima koji ubijaju mlade. O slobodi. Slikovito i pravo u čelo. Smiješno kao u „Gazprombajteru“, sarkastično kao u „Zamandalite podrum“; sve je tačno i sve rečeno potrebnim riječima. Filozofija dubokog aktivizma. Blistavo, na rokenrol način i pametno. Kombinacija, nesvojstvena bini. Ali ovdje sklopljena u jedinstvenu cjelinu.».

A ovo su utisci od Ane koja je posjetila koncert u Herceg Novom:
«Oduševljena sam, naravno, pjesmama, ali posebno i time kako je harmonično izgrađen program, koliko egzatno su odabrani prateći video-klipovi, i kako je Mihail kreirao pokrete za svaku pjesmu. Nije to samo koncert, to je čitav rokenrol-šou, sjajno muzičko-političko izjašnjenje protiv rata, proti nasilja i gluposti».

Koncerti su bili organizovani u okviru naše umjetničke zajednice «Podrum», uspjeli smo da u dva grada prikupimo 1084€ koji će otići na pružanje pomoći učesnicima programa «Pristaništa» — izbjeglicama i prinudno preseljenim licima.

Planiramo da održimo još puno toga interesantnog i važnog i zato, da ne biste ništa propustili, pristupite našem Telegram-kanalu Podrum Events koji je posvećen isključivo našim priredbama — izložbama, koncertima, pozorišnim predstavama, vašarima, lekcijama itd. Podjelite to sa prijateljima i pratite naše najave!
Hvala volonterima-fotografima koji su sve ove zabilježili na kamere! Ovdje ćete moći da vidite više fotografija:

link

link