Vijesti

Interna dješavanja u „Pristaništu“: glumačke vještine od volonterke Marije

«Predavati u Fondaciji i biti dio „Pristaništa“ — to je velika sreća», — kaže volonterka Marija Geronimus.

U domu «Pristaništa» ona obučava glumačkoj vještini djecu uzrasta od pet do sedam godina. Djeca se upoznaju, druže, provode vrijeme veselo i korisno. A roditelji za to vrijeme mogu da ne brinu i da se pozabave svojim poslovima.

U programu se kombinuju savremene metode glumačkog razvoja i vježbe klasične pozorišne škole Stanislavskog i Nemiroviča-Dančenko. Klinci usavršavaju pažnju, imaginaciju, osjećaj za ritam i druge osobine neophodne za pozornicu.

«Na časovima i ja učim od djece, inficiram se njihovim talentima i neposrednošću, — dodaje Marija. — Djeca ponekad rade vrlo interesantne stvari. Jedna djevojčica je na času sa nevjerovatnom artističnošću izvjela jednu igru. To je bilo toliko duboko i iskreno da su mi krenule suze pod uticajem moći njene umjetnosti».

Sva predavanja volonteri održavaju besplatno.

Ali nama je uvijek potrebna vaša pomoć kako bismo i dalje mogli plaćati zakupninu za privremeni dom. Jer, u njemu izbjeglice i prinudno preseljena lica nalaze ne samo krov nad glavom već i podršku kroz različita dješavanja koja su neophodna za što laganiju adaptaciju.

Zahvaljujući vama već smo preovladali krizu. Ali, da se ne bismo ponovno našli u takvoj situaciji važne su vaše redovne donacije. Ako svako od vas bude donirao svega 2€, ali redovno — to će biti značajna podrška za izbjeglice.

Uputiti novčana sredstva na bilo koji vama udoban način možete ovdje.

Hvala vam što ste sa nama!