Vijesti

Kreativna večer. Šenderovich. Tekstovi i razgovori

Od srca želimo zahvaliti Viktoru Shenderovichu, svima koji su učestvovali u organizaciji i svima koji su došli u Podrum uživati u ovom nevjerojatnom susretu, razgovarati o važnim stvarima.

Svi smo mi, bez sumnje, proveli prekrasno veče i duhovno se obogatili: toliko mudrosti, talenta, dobrote, svjetla da smo htjeli slušati još i više i puniti se nadom u najbolje i energijom dobrote!

"Kako je uspio sve to predvidjeti? Kako uspijeva govoriti tako da svakom gledatelju izgleda kao da se njemu osobno obraća? Ogroman podsticaj energije.

Štaviše, svi smo uspjeli prikupiti 1545 eura za pomoć izbjeglicama koje su zbog rata prisiljene napustiti svoje zemlje.

Zahvaljujući tome i druge će porodice moći dobiti tako važnu pomoć.

I posljednji akord bio je Victorov govor, koji je osvojio srca:
"Ne smijemo dopustiti da nas obuzme očaj. Vidim kako divni ljudi izgaraju okolo, kako očaj svladava ljude. A očaj je smrtni grijeh, kao što znate. Ne dopustimo da nas očaj svlada. Mnogo nas je, nismo najgori momci.Nemojmo dopustiti da se nama manipulira,vjerujmo sebi,vjerujmo u svoj osjećaj za pravdu,svoj osjećaj za dobrotu.Možda i pogriješiti,ali bolje je da čovjek pogriješi sam,nego prema tuđem paus papiru.
Pozvao bih na hrabrost i rekao da ovakvo veče kao što je današnje mene jača, a nadam se da će i vama biti na radost i korist"

Sva sredstva od događaja donirana su za pomoć izbjeglicama, još jednom hvala Viktore