Vijesti

Dmitrij Modejev se sastao sa stanarima «Pristaništa“ i snimio film o njima

«Pristanište» je posjetio Dmitrij Modejev, student Kolumbijskog univerziteta. Razgovarao je sa našim stanarima i snimio film u kome je prikazao priče nekoliko njih.

Jedna od junakinja filma je Inna o kojoj mnogi od vas već znaju. Pкonašla je u sebi snage da zajedno sa ćerkom Sašom (dijagnoze — dječja cerebralna paraliza, višestruke mane centralnog nervnog sistema, izmešani hidrocefalus) otputuje iz Ukrajine da bi se našle u bezbjednosti.

Film traje svega 10 minuta, ali je pri tome ispunjen dubokim smislom i istinitim pričama onih koji su bili prinuđeni da se nađu daleko od kuće. Možete ga pogledati ovdje.

A mi želimo da vas podsetimo na to da nastavljamo da primamo izbjeglice i prinudno preseljena lica, pružajući privremeni smještaj, najneophodnije stvari, kao i informacionu podršku i psihološku pomoć.

Naša misija je da pomognemo onima na koje se obrušio rat i represije. Veoma je važno da ljudi u nesreći znaju da nijesu sami i da mogu da računaju na podršku. Zato obavezno ispričajte o nama svojim prijateljima i poznanicima. Moguće je da među njima ima onih kojima možemo da pomognemo.

Da više saznate o našoj zajednici i da predate prijavu za pomoć kliknite ovdje.