Vijesti

Izvještaj o prikupljenim sredstvima: 01-28.01

Vaše donacije u akciji: koliko sredstava ste darovali «Pristaništu» u januaru i za šta će biti iskorišćena.

Za mjesec je prikupljeno 5 909 €

• € 4 304 ste uplatili na bankarski račun ili preko kriptovalute. To će biti dovoljno za 2 nedjelje zakupa privremene kuće za izbjeglice.
• € 1 204 ste donirali posjećujući događanja u «Podrumu», € 360 ste predali u gotovini. Zahvaljujući tome 20 porodica će dobiti prahrambene pakete i sim-kartice.
• € 311 prikupili su naši prijatelji — centar «Irij». Novac će biti iskorišćen za kupovinu namirnica za grupu djece iz Ukrajine (program rehabilitacije).

Svjesno ne zaokružujemo iznos: bitan nam je svaki prilog i svaki euro. Danas zahvaljujemo svima koji su nam pomagali — novcem ili djelom:

Hvala Mihailu Borzikinu i svima koji su došli na njegov nastup i donirali novac za naše projekte.

Zahvaljujemo svim partnerima koji su kod sebe smjestili kutije za prikupljanje donacija. I posebno — kulturnom centru «Irij» i njegovoj osnivačici Irini, gdje su bila prikupljena sredstva za rehabilitaciju djece iz Ukrajine.

Posebna zahvalnost — stanarima «Pristaništa». Neko će se možda začuditi, ali mi to davno znamo — ljudi koji i sami imaju potrebu za pomoć, spremni su da pomognu drugima.

Svima nama treba vaša podrška — kako bismo mogli i nadalje da izbjeglicama i preseljenim licima pružamo smještaj u privremenoj kući, da nabavljamo namirnice i najneophodnije stvari. Ti programi zahtjevaju stalna materijalna ulaganja.

Ako djelite naše vrijednosti i želite da pomognete izbjeglicama i prinudno preseljenim licima — uplatite bilo koji iznos na stranici