Vijesti

Interna događanja u „Pristaništu“: Božićna predstava-vertep od Natalije

U «Pristaništu» je održana pozorišna predstava. Kao organizator je nastupila Наталия Анастасьева, sa kojom sarađujemo po prvi put, zahvaljujući partnerstvu sa školom «Adriatic International».

Naša saradnja je započela kada je Natalija predložila da organizuje pozorišnu predstavu «Istorija Božićnog Vertepa» za djecu iz Ukrajine koja su kod nas prolazila kroz rehabilitaciju. «Adriatic International» nam je izašao u susret i pomjerili su premijeru za dan ranije kako bi djeca stigla da vidi predstavu pred odlazak. Veče se pretvorilo u putovanje svjetom fantazije i uspomjena.

Natalija je ispričala kako je Božićni Vertep postao dio njenih porodičnih tradicija. «To je započelo prije 20 godina, pred rođenje mog prvog sina. Živjeli smo skromno i htjela sam da stvorim nešto posebno, što bi donijelo svetlost i radost u našu kuću. Tako se pojavio Vertep urađen od priručnog materijala, koji je postao simbol našeg porodičnog jedinstva i stvaralaštva. Drago mi je da mogu da podjelim ovu česticu svog života sa vama».

Zahvaljujemo Nataliji i «Adriatic International»-u za ovo veče. Takvi trenuci nas podsećaju na snagu druženja i uzajamnog razumjevanja, prikazujući nam kako kulturne priredbe mogu da obogate svakodnevni život i da podrže duh zajednice.