Vijesti

Sankovi su prodali auto kako bi kupili karte i s cijelom porodicom otišli u Crnu Goru

Napunili smo šest mjeseci! Poseban dan za Fondaciju
Ovo je poseban dan za Fondaciju. Na današnji dan prije šest mjeseci primili smo prve izbjeglice. Želimo s vama podijeliti kako je bilo

Kad je izbio rat u Ukrajini, odmah smo počeli razmišljati kako možemo pomoći izbjeglicama i političkim emigrantima. Tada je nastala Fondaacija Pristanište. Ovo je fond koji pomaže kako izbjeglicama iz Ukrajine, tako i građanima Rusije i Bjelorusije s antiratnim stavom. Na početku našeg djelovanja planirali smo organizovati odvojene kuće za Ukrajince i Ruse. No takvo viđenje situacije raspršili su naši prvi stanari.

Tako nam se 5. marta, prije točno pola godine, obratio par iz Harkova: Rus Aleksandar i Ukrajinka Diana, koja je postala "simbol" fonda. I odlučili smo da ne trebamo dijeliti ljude po državljanstvu.
Do danas su 52% migranata koji su primili pomoć iz fonda Ukrajinci, 46% Rusi i 2% Bjelorusi.

Sada imamo nevjerojatno okruženje uzajamne podrške. Kroz cijelo vrijeme postojanja fonda pratili smo pomoć čovjeka čovjeku, međusobno pomaganje, podršku. Kada sve obitelji postanu jedan veliki tim, čiji članovi s zebnjom prihvataju pomoć i daju je.
Pristanište je međusobno pomaganje, prijateljstvo, tople zajedničke večeriDogađanja, majstorski kursevi, sajmovi, čajanke - svi ovi i drugi događaji su vrlo važni za nas. Kad se svi okupe, razmjenjuju iskustva i emocije, podržavaju jedni druge i upoznaju one koji postaju prijatelji

Želimo izraziti duboku zahvalnost svim volonterima, svima koji su donirali pomoć fondaciji, svima koji su tražili pomoć i bili uz nas.
Svako sudjelovanje, svaki mali korak prema susretu od velike je važnosti.Dakle, za ovih šest mjeseci:
  • primili smo 805 apela obitelji kojima smo mogli pomoći barem informacijama;
  • privremeni smještaj, osnovne potrepštine i komunikacijska sredstva uspjelo je osigurati 367 osoba, od čega trećina djece.
Prijatelji, drago nam je da ste s nama!


Ako trebate pomoć zaklade, ispunite obrazac i mi ćemo vas kontaktirati:
https://pristaniste.me/help-request

Ukoliko želite postati volonter fondacije, ispunite ovaj obrazac:
https://pristaniste.me/volunteer


Pretplatite se na naš Telegram kanal, gde prikupljamo korisne informacije i pričamo o životu u Pristaništu: https://t.me/pristaniste_fond
Made on
Tilda